In het Atelier van een chef
Dennis Huwaë keert terug naar de Jordaan met restaurant Daalder Atelier.
Nieuw gerecht, nieuwe smaken, nieuw idee. In gedachten kookt en ontwikkelt Dennis Huwaë 24/7 door. Vanaf oktober laat hij dat proces proeven in Daalder Atelier, waar hij elke keer zijn nieuwste ideeën op het menu zet. Nadat Huwaë en zijn team Daalder* vorige jaar verhuisden naar Amsterdam West, keert de Amsterdamse chef met zijn nieuwe restaurant terug naar het Jordanese café waar het allemaal begon. Het is het atelier waar hij onophoudelijk doorwerkt aan zijn meest creatieve menu ooit. En 36 gasten kijken en proeven mee. Reserveren voor Daalder Atelier kan vanaf nu via www.daalderAmsterdam.nl
‘Mijn hoofd stopt nooit, weet je. Ik proef het al als ik het bedenk. Nieuwe combinaties van smaken. Nieuwe gerechten. In het proces dat ‘t ene receptuur perfect moet maken, krijg ik vier nieuwe ideeën voor ‘t volgende gerecht. Als ik werk aan dat ene bord dan vind ik direct een manier om een ander gerecht nog beter te maken. Het is een oneindig proces. Het stopt nooit. In Daalder Atelier heb ik een kans om al die inspiratie te volgen. Om mijn meest creatieve gerechten te serveren en direct de reactie daarop te zien. Om steeds door te gaan. Want het kan – en ik wil – altijd beter.’
De Lindengracht 90 is het atelier van een chef. De plek waar Dennis Huwaë en zijn team onophoudelijk proberen, proeven en perfectioneren. En vanaf oktober laat ze iedereen over hun schouder meekijken. Toen Huwaë in 2015 Daalder overnam was er plek voor 64 gasten. In het atelier zijn dat er 36. ‘Dat was altijd mijn droom. Minder gasten, zodat je écht persoonlijk voor ze kan koken.’. En daarvoor stapt hij uit zijn vertrouwde keuken achter in het restaurant. Na een korte verbouwing is de marmeren bar voorin een plek geworden om te koken, zodat hij de hele avond met de gasten kan zijn. En direct hun reactie op nieuwe gerechten kan horen.
Zoals hij altijd al gedaan heeft, kookt Dennis in zijn atelier zonder beperkende grenzen. Hij leert van elke keuken die hij tegenkomt. Hij laat zich inspireren door culinaire tradities om de regels van die kookwetten direct te breken. Hij brengt smaken samen die ogenschijnlijk mijlenver bij elkaar vandaan liggen. Daalder Atelier is de plek waar hij met zijn team nog verder kan en wil gaan dan ze eerder deden. Zowel technisch en creatief. In een onophoudelijke zoektocht naar de grenzen van gastronomie.
‘We verhuisden Daalder* om te laten zien dat fine-dining op hoog niveau niet gaat over wit tafellinnen en stijve bediening. Niet over ‘hoe het hoort’. Fine-dining is kleurrijk en eigen. Dat zie je aan de Postjesweg. Daar zoeken we met het team de grenzen op van wat een fine-dining-restaurant kan zijn. In het atelier willen we duwen tegen de grenzen van wat culinair mogelijk is.’
Reserveren
Daalder Atelier is op woensdag t/m zaterdag geopend voor diner (€185) en op vrijdag en zaterdag ook voor lunch (€99). Reserveer een bezoek aan het atelier via www.daalderAmsterdam.nl.
Noot voor de redactie
Foto’s vrij voor gebruik onder vermelding van credits Lyan van Furth – LVFFood.
Voor interviewmogelijkheden, beeldmateriaal en meer informatie, neem contact op met Roger Bloem via marketing@rogerbloem.nl
Relevante links:
Restaurant Daalder: https://daalderamsterdam.nl/
Restaurant Daalder Atelier: https://daalderamsterdam.nl/daalder-atelier
Instagram Daalder: https://www.instagram.com/rest_daalder/
Instagramaccount Dennis: https://www.instagram.com/dennis_huwae/
High-res beeldmateriaal: https://drive.google.com/drive/folders/1w4b8sDLeQa3msj6ASMN03TKVyhe5BmX9?usp=sharing
Locatie
Daalder Atelier
Lindengracht 90
1015 KK Amsterdam
Openingstijden
Maandag. gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag 18:30 – 00:00
Donderdag. 18:30 – 00:00
Vrijdag 18:30 – 00:00
Zaterdag 12:30 – 00:00
Zondag gesloten
Over Daalder Culinair
Atelier Daalder is onderdeel van Daalder Culinair. Daalder Culinair is een Amsterdamse hospitalitygroep die mensen, ideeën, smaken en stijlen samen wil brengen in uiteenlopende horecaconcepten. Dat zakelijk gezelschap, die verstokte foodies én het uitgaanspubliek dat wil knallen – allemaal vinden ze hun plek bij Daalder Culinair. Daalder Culinair innoveert en verbindt onder leiding van Frans van Dam en Dennis Huwaë. Naast Atelier Daalder zijn ook Daalder*, Daalder Dark Kitchen, BARO en Het Sieraad onderdeel van Daalder Culinair.