RB MARKETING
  • Home
  • Werk
  • Team
  • Klanten
  • Nieuws
18 augustus 2021 door Roger Bloem

Daalder verhuist naar Amsterdam West

Daalder verhuist naar Amsterdam West
18 augustus 2021 door Roger Bloem

Daalder verhuist naar Amsterdam West

Een Michelinster in een verhuiswagen

Nog geen half jaar nadat chef Dennis Huwaë met Daalder zijn eerste Michelinster ontving, pakt het team ’t restaurant in. Inclusief ster. Daalder verhuist naar de Postjesweg 1 in Amsterdam en neemt al het beste mee naar hun nieuwe locatie in Het Sieraad. Daar, in het voormalige Edel, vindt Huwaë de ruimte om zich opnieuw verder te onderscheiden. In smaak en sfeer.

Dennis: ‘Het is al jaren mijn droom een sterrenrestaurant te hebben dat ’t even anders doet. Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn.’

Sinds 2016 is Dennis Huwaë chef en mede-eigenaar van Daalder op de Lindengracht, waar eten op sterrenniveau wars is van plechtig gedoe of stijve bediening. Het voormalige bruin café in de Jordaan ontving in maart 2021 zijn eerste Michelinster. Toch zijn de ambities van Huwaë groter dan de 54m2 die zijn restaurant daar telde. In Het Sieraad krijgt Huwaë met zijn team de meters om zich nog verder te onderscheiden. En in een dynamische setting mensen samen te brengen.

‘Bij Daalder willen we zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Hier kan dat.’ Het gepoetste messing en marmer van hun thuis in de Jordaan maken op de nieuwe locatie van Daalder plaats voor neon, grafische vormen en street art. Aan de Postjesweg barst de zaak van energie met een bar om de avond door te borrelen, de ronde 8-persoonsbooths waar groepen vrienden samen komen, en muziek die de avond ook op smaak brengt.

De omgeving mag totaal anders zijn; het team serveert in hun nieuwe thuis alle Daalder-signaturen met datzelfde persoonlijke praatje aan tafel, die échte aandacht en met de relaxte maar precieze service. De ravioli met rode biet, de sate ayam-amuse, en Daalder’s iconische “stroopwafel” – stuk voor stuk verhuizen ze mee. ‘Het beste keert terug. Maar in een heel andere setting.’

Het restaurant aan de Lindengracht komt zeker niet leeg te staan. Daar ontwikkelt Dennis zijn visie door. Om later dit jaar te heropen in zijn missie voor die tweede Michelinster.

Noot voor de redactie
Beeldmateriaal vrij van rechten onder vermelding van fotocredits: LVF Food en/of Lyan van Furth.
Voor interviewmogelijkheden, beeldmateriaal en meer informatie, neem contact op met Roger Bloem.

Restaurant Daalder 
Postjesweg 1
1057 DT Amsterdam

Openingstijden
Voor lunch: zaterdag en zondag: 12:00 – 15:00.
(start reservering tussen 12:00 en 13:30)

Voor diner: woensdag t/m zondag: 18:00 – 00:00.
(start reservering tussen 18:00 en 21:30)

Relevante links:
Website: https://daalderamsterdam.nl/ 
Instagram Daalder: https://www.instagram.com/rest_daalder/ 
Instagram Dennis: https://www.instagram.com/dennis_huwae/ 
Facebook Daalder: https://www.facebook.com/Daalder.restaurant 
Aankondiging verhuizing op Instagram: https://www.instagram.com/p/CSr4TnVohNG/ 
Foto’s hoge resolutie: https://drive.google.com/drive/folders/1E6qz45d4mQf3ubO66vTI6tPMSs4wKmcK?usp=sharing 

Over Dennis Huwaë 
Hij mocht zijn loopbaan in de horeca dan als tiener bij McDonalds beginnen, Dennis Huwaë (1984) kookte zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**. Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationaal streetfood. Uit de wens om altijd de beste te zijn, verlegt Huwaë constant zijn eigen grenzen. Als chef en als ondernemer.  

“Ik moeten elke dag een stapje beter. Voor de mensen om me heen, voor mezelf, en voor de stad. Mooie dingen maken en Amsterdam culinair op de kaart zetten – dat is wat ik wil. Amsterdam moet de culinaire hotspot van de wereld worden. Als wij daar onderdeel van kunnen zijn zou ik dat fantastisch vinden.” 

Awards Dennis
The Best Chef Award 
Plaats 64 in World’s Top 100 Chefs 

Gault Millau 
Talentvol Chef 2018 

Michelin 
Daalder*, Michelin Gids 2020 

Vorige artikelHendrick's KomkommerspelenVolgende artikel Restaurant Bellezza

Roger Bloem Marketing

van snackbar tot sterrenzaak.

Meest recente berichten

Taste Like Chicken geopend als eerste kiploze kiprestaurant in Nederland17 januari 2023
The Tok of the Town19 december 2022
Jet Loos Finalist in wereldwijde competitie ‘World’s Best Young Chef’31 oktober 2022

Roger Bloem marketing

Horecamarketing van snackbar tot sterrenzaak

Contact

+31 642805307
marketing@rogerbloem.nl

Meest recente berichten

Taste Like Chicken geopend als eerste kiploze kiprestaurant in Nederland17 januari 2023
The Tok of the Town19 december 2022
Jet Loos Finalist in wereldwijde competitie ‘World’s Best Young Chef’31 oktober 2022
Rife Wordpress Theme. Proudly Built By Apollo13

Roger Bloem marketing

Van snackbar tot sterrenzaak

Meest recente berichten

Taste Like Chicken geopend als eerste kiploze kiprestaurant in Nederland17 januari 2023
The Tok of the Town19 december 2022
Jet Loos Finalist in wereldwijde competitie ‘World’s Best Young Chef’31 oktober 2022