NEO-BRASSERIE GOSSLER & FLORIN
Wesley van Haeften opent neo-brasserie in het pand van het voormalig ‘Daalder Atelier’.
Vrijdag 8 september 2023 opende Wesley van Haeften Neo-Brasserie Gossler & Florin. In het historische pand van voormalig ‘Daalder Atelier’ aan de Lindengracht, presenteert hij een à la carte menu met favoriete internationale klassiekers, die dankzij de moderne kooktechnieken en een innovatieve kookstijl een extra dimensie krijgen. Reserveren kan nu via www.brasserieGF.com
“Ik kom uit een zeer Bourgondisch Belgisch gezin. Er werd thuis altijd goed gekookt en we gingen vaak op restaurant. Al een aantal jaar miste ik een plek in Amsterdam waar ik echt bourgondisch én op niveau kan eten. Met Gossler & Florin hebben we een plek waar je de hele avond kan dineren maar ook gewoon ’s avonds aan de bar kan zitten voor een echt goed glas wijn of cocktail.” – Wesley van Haeften
Menu
Op de menukaart staan vooral internationale klassiekers met een eigentijdse twist centraal. De risotto wordt geserveerd met verschillende soorten gepofte biet, een foam van geitenkaas en croutons van briochedeeg. Ook de gazpacho wordt behoorlijk op z’n kant gezet. Het gerecht heeft weliswaar alle ingrediënten van deze Spaanse evergreen in zich, maar wordt als salade, verrijkt met feta geserveerd, om vervolgens aan tafel met bouillon te worden overgoten. De Onglet Béarnaise met een glazuur van zwarte knoflook, een crunch van colombo kruiden, béarnaise uit de kidde, dragon en zoetzure sjalot is een goed voorbeeld waarin het beste van het verleden en het heden samenkomen. Als sides kun je moderne en creatieve versies van bekende gerechten als een Opperdoezer ronde of Caesar salade bestellen. “Ik vind het belangrijk dat we op elk moment van de avond toegankelijk zijn. Dat je gewoon à la carte kunt eten en je niet meteen een 5-gangenmenu hoeft te bestellen. Sterker nog; we bieden helemaal geen menu’s aan.” vervolgt van Haeften.
Wijnen & Cocktails
Bij Gossler & Florin zijn de wijnen net zo prominent aanwezig als de gerechten zelf. Los van een zorgvuldig samengestelde wijnkaart, kan de gast informeren naar Wesley’s persoonlijke “kelderboekje,” waarin hij zijn meest waardevolle wijnen koestert.
In het cafégedeelte van de zaak kan er aan de bar -met uitzicht op de chefs- gegeten worden, maar gasten die enkel voor een glas wijn of een cocktail willen aanschuiven, zijn hier ook van harte welkom. Het team houdt graag een aantal plekken aan de bar vrij voor zijn gasten.
Historische locatie
De bijzondere locatie van Brasserie G&F heeft een rijke horecageschiedenis die zover teruggaat als de jaren ’30. Wat ooit begon als een typische Jordanese kroeg, heeft zich geleidelijk ontwikkeld van jazzcafé tot eetcafé en uiteindelijk het fine dining restaurant Daalder*. De naam “Gossler & Florin,” beide historische munten, verwijst met respect naar de voorganger Daalder.
Reserveren
Bij Gossler & Florin wordt het zeer gewaardeerd als de gast reserveert, maar Wesley en zijn team houden altijd een selectie stoelen vrij, in afwachting van de spontane, onverwachte bezoeker. Reserveren kan via www.brasserieGF.com
Noot voor de redactie:
Foto’s vrij voor gebruik onder vermelding van credits Lyan van Furth – LVFFood.
Voor interviewmogelijkheden, beeldmateriaal en meer informatie, neem contact op met Roger Bloem via marketing@rogerbloem.nl
Relevante links:
Website Brasserie G&F: https://www.brasseriegf.com/
Instagram Brasserie G&F: https://www.instagram.com/brasseriegf/
beeldmateriaal: https://drive.google.com/drive/folders/1CtBLTlkQU-w2FAnQENXs8okH7tmVgHdr?usp=sharing
Locatie
Brasserie Gossler & Florin
Lindengracht 90
1015 KK Amsterdam
Openingstijden
Maandag 18:30 – 01:00
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag 18:30 – 01:00
Vrijdag 18:30 – 01:00
Zaterdag 18:30 – 01:00
Zondag 18:30 – 01:00