GRIZZL meet the veggies
GRIZZL zet snackende vleeseters, vegetariërs en vegans bij elkaar aan tafel
Als een van de eerste zou foodtruck GRIZZL in 2013 en vegetarische burger op het menu zetten die in smaak en structuur bijna niet te onderscheiden was van de traditionele patty. Het vat in 2020 nog altijd de visie van GRIZZL samen: ‘Beter snacken. Voor iedereen.’ Ondertussen rolt GRIZZL al lang niet meer enkel het land door. Founders Philip Paternotte en Chloé van Wylick vonden vaste grond onder de snackersvoeten in Amsterdam. Chloé: ‘Mensen bleven vragen: ‘Hebben jullie ook een vaste locatie? Kan ik jullie ook ergens anders vinden?’ We waren eraan toe.’ In 3,5 jaar opende GRIZZL drie locaties in de hoofdstad. Een wijksnackbar aan ’t Gelderlandplein, een burgerbar in foodhall Market 33 en een plek voor de snelle bite op de Oude Doelenstraat. And counting. Want beter snacken, dat beperkt zich niet tot de hoofdstad.
Filosofie. – Zoeken als de grizzlybeer
Next level burgerbar GRIZZL dankt zowel naam als filosofie aan de grizzlybeer. Een alleseter die van vlees tot vis tot groentes naar binnen werkt, waarbij zijn sterke reukvermogen hem naar het allerbeste leidt. Ook GRIZZL serveert carnivoor tot herbivoor. Maar wat er dan ook in het burgerbakje ligt, het moet voor Philip en Chloe ‘t beste van ’t beste zijn. Voor ieder element van hun kwalitatieve fastfood hebben ze dan ook een favoriete leverancier. Leveranciers die bezeten zijn van hun product. Of het nou aardappels, brood of burgers zijn. Of zelf een recyclebaar bakje. Philip: ‘Ik moet haast tranen in mijn ogen krijgen van wat iemand doet. Dat zoek ik.’ GRIZZL zocht het. En vond het. Voor de friet, de kip, het vlees tot aan ’t plakje augurk aan toe.
Nieuw menu – Meat the veggies.
Met het nieuwe menu dat in januari 2020 geïntroduceerd werd, voegt GRIZZL voor ’t eerst een essentieel puntje toe aan de kaart: Heel. Veel. Keuzes. Waar het originele menu iedereen simpelweg voorzag van een goede beefburger, kipburger, vegetarische burger en veganburger, creëerde GRIZZL nu burgers met ieder een vegan of vegetarische tegenhanger. Zo laat de Hibernation aan carnivoorzijde van ’t menu iedereen naar een after-dinner-dutje verlangen met een dubbele free range beef patty, gegrilde uien, cheddar, bacon en de signature GRIZZL-saus, maar doet de Vegan Hibernation exact hetzelfde voor vleesweigeraars door dierlijke ingrediënten te vervangen met een vegan pea patty, vegan cheddar en vegan bacon. De vegan en vegetarische burgers laten je daardoor net zo watertanden als de dierlijke tegenhanger. Naast burgers serveert GRIZZL ook verschillende snacks en loaded fries voor de (alles)eters.
Vlees, vega of vegan? GRIZZL.
Note aan de redactie:
Voor meer informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:
Roger Bloem Philip Paternotte
persbericht@rogerbloem.nl philip@grizzl.nl
06-42805307 06-24572585
Instagram Grizzl: https://www.instagram.com/grizzlmeattheveggies/