ARTURO DALHUISEN BRENGT SIGNATURES TERUG IN RESTAURANT DAALDER
Team Daalder is met zomervakantie. Maar Dennis Huwaë zou Dennis Huwaë niet zijn als hij geen culinaire naam wist te strikken om op zijn ‘huis’ te passen. Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***) keert terug naar Amsterdam om twee weken de keuken van Daalder over te nemen. De sterrenchef serveert elke avond aan een beperkt aantal gasten een menu van al zijn én Daalder’s meest geliefde gerechtjes. Het 7-gangenmenu kost €89 en is nu te reserveren via daalderamsterdam.nl.
Dennis Huwaë: ‘Amsterdam kan zich culinair nog veel meer op de kaart zetten. Dus als je de kans hebt om een man als deze voor een paar avonden terug naar de hoofdstad te halen, dan pak je die toch direct?’
Het cv van Arturo Dalhuisen vult zich met sterren. De 36-jarige chef kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Na zijn vertrek in 2019 maakt hij nu – voor eventjes – zijn rentree in de hoofdstad.
Twee weken lang staan alle favorieten (opnieuw) op het menu. De lievelingen van Daalder en Arturo’s meest geliefde gerechten die Amsterdam een jaar moest missen. Zo verschijnen onder andere de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel, waar Dennis Huwaë het recept voor de iconische “stroopwafel” van Daalder voor twee weken uit handen geeft. Arturo Dalhuisen: ‘Ik eet al jaren graag in Daalder, dus het is heerlijk om eens het allerbeste van mij en Dennis op één menu te zetten.’
Arturo’s menu is vanaf 7 t/m 17 augustus te reserveren met uitzondering van dinsdag en woensdag. In het weekend is Daalder ook geopend voor lunch. Plekken zijn gelimiteerd. Reserveer kan nu via daalderamsterdam.nl.
Foto’s vrij voor gebruik onder vermelding van credits: Lyan van Furth / LVFfood.com
Voor meer informatie of interview aanvragen kunt u contact opnemen met Roger Bloem via 06-42805307 of persbericht@rogerbloem.nl.