Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk grote stijgers in top 100 beste chefs ter wereld
Gisteravond werd de top 100 beste chefs ter wereld bekend gemaakt door The Best Chef Awards. Chef Dabiz Muñoz van DiverXo uit Madrid werd benoemd als beste chef van 2021. Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk waren de grootste Nederlandse stijgers.
The Best Chef Awards vond dit jaar plaats in Amsterdam. Voor de vijfde keer werden de 100 beste chefs ter wereld benoemd door de culinaire top zelf. Collega chefs beoordelen elkaar op basis van hun persoonlijkheid, talent, ervaring en groei. De chefs met de hoogste scores worden beloond met een plek in de top 100. Dennis Huwaë (vorig jaar nog nummer 96) steeg naar plek 64 in de lijst. Joris Bijdendijk (vorig jaar 87) mocht zelfs een stijging van 41 plekken noteren en eindigde op plaats 46.
Na een virtuele editie in 2020, en onder het motto ‘Back to LIVE. Back to reality’, kwamen de meest invloedrijke namen uit de internationale culinaire wereld samen in Amsterdam om de allerbesten in de wereld van de gastronomie te eren. De lijst van 2021 telt chefs uit 29 verschillende landen. Voor Huwaë was de uitreiking dit jaar een thuiswedstrijd in Het Sieraad Amsterdam. Nog geen maand geleden verhuisde hij zijn restaurant Daalder inclusief ster naar het rijksmonument in Amsterdam West.
De Top100 telt tien Nederlanders: Jonnie Boer (13de), Nick Bril (40ste), Joris Bijdendijk (46ste), Soenil Bahadoer (58ste), Dennis Huwaei (64ste), Syrco Bakker (66ste), Jacob Jan Boerma (67ste), Sidney Schutte (80ste), Jonathan Zandbergen (95ste) en Jan Sobecki (99ste).
Voor meer informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Roger Bloem via 06-42805307 of persbericht@rogerbloem.nl
Foto’s vrij voor gebruik onder vermelding van credits: Lyan van Furth / LVFfood.com.
Relevante links:
Restaurant Daalder: https://daalderamsterdam.nl/
Restaurant RIJKS: https://www.rijksrestaurant.nl/
Instagramaccount The Best Chef Awards: https://www.instagram.com/thebestchefawards/
Instagramaccount Dennis: https://www.instagram.com/dennis_huwae/
Instagramaccount Joris: https://www.instagram.com/jorisbijdendijk/
The Best Chef Awards: https://thebestchefawards.com/
Over Dennis Huwaë
Hij mocht zijn loopbaan in de horeca dan als tiener bij McDonalds beginnen, Dennis Huwaë (1984) kookte zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**. Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationaal streetfood. Uit de wens om altijd de beste te zijn, verlegt Huwaë constant zijn eigen grenzen. Als chef en als ondernemer.
“Ik moeten elke dag een stapje beter. Voor de mensen om me heen, voor mezelf, en voor de stad. Mooie dingen maken en Amsterdam culinair op de kaart zetten – dat is wat ik wil. Amsterdam moet de culinaire hotspot van de wereld worden. Als wij daar onderdeel van kunnen zijn zou ik dat fantastisch vinden.”