Daalder verhuist naar Amsterdam West
Een Michelinster in een verhuiswagen
Nog geen half jaar nadat chef Dennis Huwaë met Daalder zijn eerste Michelinster ontving, pakt het team ’t restaurant in. Inclusief ster. Daalder verhuist naar de Postjesweg 1 in Amsterdam en neemt al het beste mee naar hun nieuwe locatie in Het Sieraad. Daar, in het voormalige Edel, vindt Huwaë de ruimte om zich opnieuw verder te onderscheiden. In smaak en sfeer.
Dennis: ‘Het is al jaren mijn droom een sterrenrestaurant te hebben dat ’t even anders doet. Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn.’
Sinds 2016 is Dennis Huwaë chef en mede-eigenaar van Daalder op de Lindengracht, waar eten op sterrenniveau wars is van plechtig gedoe of stijve bediening. Het voormalige bruin café in de Jordaan ontving in maart 2021 zijn eerste Michelinster. Toch zijn de ambities van Huwaë groter dan de 54m2 die zijn restaurant daar telde. In Het Sieraad krijgt Huwaë met zijn team de meters om zich nog verder te onderscheiden. En in een dynamische setting mensen samen te brengen.
‘Bij Daalder willen we zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Hier kan dat.’ Het gepoetste messing en marmer van hun thuis in de Jordaan maken op de nieuwe locatie van Daalder plaats voor neon, grafische vormen en street art. Aan de Postjesweg barst de zaak van energie met een bar om de avond door te borrelen, de ronde 8-persoonsbooths waar groepen vrienden samen komen, en muziek die de avond ook op smaak brengt.
De omgeving mag totaal anders zijn; het team serveert in hun nieuwe thuis alle Daalder-signaturen met datzelfde persoonlijke praatje aan tafel, die échte aandacht en met de relaxte maar precieze service. De ravioli met rode biet, de sate ayam-amuse, en Daalder’s iconische “stroopwafel” – stuk voor stuk verhuizen ze mee. ‘Het beste keert terug. Maar in een heel andere setting.’
Het restaurant aan de Lindengracht komt zeker niet leeg te staan. Daar ontwikkelt Dennis zijn visie door. Om later dit jaar te heropen in zijn missie voor die tweede Michelinster.
Noot voor de redactie
Beeldmateriaal vrij van rechten onder vermelding van fotocredits: LVF Food en/of Lyan van Furth.
Voor interviewmogelijkheden, beeldmateriaal en meer informatie, neem contact op met Roger Bloem.
Restaurant Daalder
Postjesweg 1
1057 DT Amsterdam
Openingstijden
Voor lunch: zaterdag en zondag: 12:00 – 15:00.
(start reservering tussen 12:00 en 13:30)
Voor diner: woensdag t/m zondag: 18:00 – 00:00.
(start reservering tussen 18:00 en 21:30)
Relevante links:
Website: https://daalderamsterdam.nl/
Instagram Daalder: https://www.instagram.com/rest_daalder/
Instagram Dennis: https://www.instagram.com/dennis_huwae/
Facebook Daalder: https://www.facebook.com/Daalder.restaurant
Aankondiging verhuizing op Instagram: https://www.instagram.com/p/CSr4TnVohNG/
Foto’s hoge resolutie: https://drive.google.com/drive/folders/1E6qz45d4mQf3ubO66vTI6tPMSs4wKmcK?usp=sharing
Over Dennis Huwaë
Hij mocht zijn loopbaan in de horeca dan als tiener bij McDonalds beginnen, Dennis Huwaë (1984) kookte zijn culinaire carrière grotendeels bij elkaar in tweesterrenrestaurants als Ciel Bleu**, Brouwerskolkje** en &Samhoud**. Daar ontwikkelde hij zijn kenmerkende stijl waarin hij met klassieke technieken inspiratie put uit internationaal streetfood. Uit de wens om altijd de beste te zijn, verlegt Huwaë constant zijn eigen grenzen. Als chef en als ondernemer.
“Ik moeten elke dag een stapje beter. Voor de mensen om me heen, voor mezelf, en voor de stad. Mooie dingen maken en Amsterdam culinair op de kaart zetten – dat is wat ik wil. Amsterdam moet de culinaire hotspot van de wereld worden. Als wij daar onderdeel van kunnen zijn zou ik dat fantastisch vinden.”
Awards Dennis
The Best Chef Award
Plaats 64 in World’s Top 100 Chefs
Gault Millau
Talentvol Chef 2018
Michelin
Daalder*, Michelin Gids 2020