MEATLESS DISTRICT
Al zeven jaar plantbased badass.
En niet van plan te stoppen.
Bij Meatless District zijn ze geen groentjes met groentes. Zeven jaar geleden besloten eigenaren Cil Vermolen en Cathalijne Huijben als een van de eerste in Amsterdam een compleet plantaardig restaurant te open, toen nog niemand met een pak havermelk in de buurt van koffie durfde te komen. Ze begonnen uit een eigen frustratie rond vegetarisch eten, maar hoopten alle soorten mensen enthousiast te krijgen maken over groente en plantaardige gerechten. Zeven jaar later lopen de pioniers van toen nog steeds voor met een compleet nieuw menu van groentegerechten en botanische cocktails.
Bij Meatless District zegt de naam genoeg. Ze zijn hier gek op groente. Geroosterd, gerookt, geblakerd, gestoofd – wat dan ook! Zolang ze maar vol zitten met smaak. In 2016 maakten de twee vegetarische eigenaren uit een eigen frustratie hun groene businessplan. Cil: ‘Als je toen als vegetariër naar een restaurant ging had je keus uit een salade geitenkaas, een groentewrap of die sippe vegaburger – met één zo’n doperwt erin.’ Saladebars popten langzaam op in de stad. Maar met Meatless District wilden Cil en Cathalijne een compleet plantaardig restaurant creëren, waar je wijn en cocktails kon drinken en een hele avond bleef zitten.
Zeven jaar later is hun missie onveranderd: mensen verrassen met groentes. Maar in het aanbod is sindsdien veel veranderd. Cil: ‘Toen we begonnen vond je havermelk met mazzel in de natuurwinkel. De producten die we nu kunnen kopen… Je hebt nu allerlei plantaardige boters en melk. En je eet een vegaburger ook gewoon bij het café op de hoek.’ Het maakt het voor Meatless District alleen maar makkelijker om nieuwe dingen te proberen. Want het team doet niets liever dan experimenteren, waarbij één ding heel simpel blijft: eten moet vooral freaking lekker zijn. ‘We willen mensen verrassen met gerechten die zo goed zijn dat je helemaal niet meer stil staat bij waar het van gemaakt is. Want waarom zou dat uitmaken? Als het zo goed smaakt.’
EEN NIEUW MENU | PLANTBASED BADASS IN TIJDPERK HAVERMELK
Sinds 2016 noemt Meatless District zichzelf al ‘plantbased badass’. En ze zijn ook in deze totaal andere tijd niet van plan te stoppen. De plantaardige rebellen die jaren geleden de eerste stappen plant-forward zetten gaan ook in een heel andere tijd daarmee door. Afgelopen maanden probeerde het team daarom tientallen gerechten uit voor het nieuwe menu. Sommige favorieten kwamen terug uit het archief Meatless District, maar er werd vooral geëxperimenteerd met nieuwe ingrediënten en technieken. Het nieuwe menu laat hoeveel er mogelijk is met groente en fruit. Uit de keuken van Meatless komt watermeloen sashimi met Tamari sojasaus, een zachte tomaattartaar met Amsterdamse uitjes en een gravad lax van tomaat. Naast de nieuwe gerechten ontwikkelde Meatless District met cocktailconsultant Michelle Popov een cocktailmenu van signature cocktails die gemaakt werden met alles wat groeit en bloeit. De Spring Old Fashioned komt met een dotje elderflower. En. De Carrot Margarita combineert wortelsap, agave, tequila en vermout.
RESERVEREN
Het nieuwe menu van Meatless District is vanaf 4 april te bestellen. Ben je in voor badass groente? Reserveer nu een tafel via meatlessdistrict.com
Noot voor de redactie:
Renders & foto’s vrij voor gebruik. Voor interviewmogelijkheden, beeldmateriaal en meer informatie, neem contact op met Roger Bloem via marketing@rogerbloem.nl
Relevante links:
Website: https://meatlessdistrict.com/
Instagram: https://www.instagram.com/meatless_district/
Beeldmateriaal: https://drive.google.com/drive/folders/1Oypc8gdfRhdTKg9du3w9J6YNcEZRrxHP?usp=sharing
Locatie
Meatless District
Bilderdijkstraat 65-67
1053 KM Amsterdam