NOAH WYNANTS VAN DE LIBRIJE*** BESTE JONGE CHEF VAN NOORD-EUROPA
Jury onderscheidt Wynants met 3 van de 4 titels
in competitie voor jonge chefs
Op 4 november 2024 waren niet alleen de messen vlijmscherp tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Tien jonge chefs gingen bij de Miele Experience Center in Vianen een geslepen strijd aan in de Noord-Europese finales van de wereldwijde competitie voor chefs van onder de dertig. Noah Wynants werd door een jury van internationale topchefs geprezen om zijn creatieve en compleet plantaardige Dutch ‘Rendang’. De senior souschef van De Librije*** nam naast de overkoepelende titel ook twee van de drie thematische awards mee naar huis. Eind 2025 kookt Wynants in de wereldwijde finale in Milaan voor de titel ‘World’s Best Young Chef’.
‘Eén award winnen is al te gek. Drie is ongelooflijk.’ – Noah Wynants, Beste Jonge Chef Noord-Europa.
OVER NOAH WYNANTS
Noah Wynants (26) studeerde aan de hotelschool in België. Na een eerste stage bij de Groene Lantaarn** stapt hij in 2015, net 17 jaar oud, als stagiair de keuken van De Librije*** binnen. Daar werkte hij zich op tot senior souschef naast Jonnie Boer en Nelson Tanate. Tijdens de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition liet Wynants met een plantaardig gerecht proeven wat er allemaal mogelijk is met Nederlandse producten. Zijn Dutch ‘Rendang’ is een verfijnde rendang van aubergine en shiitakes. Wynants gebruikte daarin onverwachte ingrediënten van eigen bodem, zoals hazelnoten en passievruchten.
Iedere deelnemer aan de competitie wordt begeleid door een mentor. Nelson Tanate zal Wynants begeleiden in aanloop naar de wereldwijde finale in Milaan. ‘Het draait om de jonge chefs. Wij als mentor supporten ze alleen. Je wil merken dat je eigenlijk niet nodig bent. En dat voelde ik vandaag ook’.
Naast de plek in de wereldwijde finales waar de chefs koken voor de titel ‘Best Young Chef’, werden er tijdens de regionale finales drie thematische awards uitgereikt aan de deelnemers. Ook deze winnaars maken tijdens de finales in 2025 kans op de respectievelijke internationale award:
- Pellegrino Social Responsibility Award – Nielsen Lucas, Up For A Change?
- Acqua Panna Connection in Gastronomy Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’
- Fine Dining Lovers Food for Thought Award – Noah Wynants, Dutch ‘Rendang’
S.PELLEGRINO YOUNG CHEF ACADEMY COMPETITION
De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt om hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger –ontwikkelen ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit meer dan 1000 ingezonden gerechten selecteerde de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs koken in 15 regionale finales voor een plek in de wereldwijde finale. Wynants is daarbij afgevaardigde voor Noord-Europa.
Noot voor de redactie
Voor interviewaanvragen, meer informatie of beeldmateriaal, neem contact op met Roger Bloem via marketing@rogerbloem.nl of via 06-42805307.
Relevante links
Website: https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/
Instagram: https://www.instagram.com/spyoungchefacademy/
Finalisten: https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/competition-24-25-regional-winners
High-res beeldmateriaal: https://drive.google.com/drive/folders/1g0e4H5TjlAsse4CkfkqdBlsIYITs_8e1?usp=sharing
Beeldbank S.Pellegrino: https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/media-centre
Regional winners
https://www.sanpellegrinoyoungchefacademy.com/competition-24-25-regional-winners
Over de S.Pellegrino Young Chef Academy
Gastronomie kan de maatschappij transformeren en zo een inclusievere en duurzamere toekomst creëren. Maar daarvoor is talent nodig. Daarom heeft S.Pellegrino de S.Pellegrino Young Chef Academy opgericht: een platform dat de volgende generatie culinaire talenten aantrekt, verbindt en ondersteunt. Het biedt hen opleidingen, mentoring en netwerkmogelijkheden. Daarnaast krijgen jonge chefs de kans op deel te nemen aan een gerenommeerde wereldwijde competitie.
De Academy opent zijn deuren voor leden uit meer dan 70 verschillende landen, zodat talent niet wordt beperkt door geografie, gender en achtergrond. Dit is een plek waar gepassioneerde jonge chefs kunnen leren van de meest invloedrijke personen binnen de wereldwijde gastronomie. Om samen een inspirerende culinaire community te creëren.
Over S.Pellegrino en Acqua Panna
S.Pellegrino, Acqua Panna en Sanpellegrino Italian Sparkling Drinks zijn internationale handelsmerken van Sanpellegrino S.p.A., gevestigd in Milaan, Italië. De producten worden in meer dan 150 landen verspreid via winkels en distributeurs op alle vijf de continenten. Ze staan voor kwaliteit en uitmuntendheid dankzij hun oorsprong en belichamen wereldwijd de Italiaanse stijl als een bron van plezier en gezondheid. Sanpellegrino S.p.A., opgericht in 1899, is het toonaangevende bedrijf in de drankensector in Italië met een assortiment van mineraalwaters, niet-alcoholische aperitieven en dranken. Sanpellegrino heeft zich altijd ingezet voor de planeet en werkt verantwoordelijk en met passie om ervoor te zorgen dat die een veilige toekomst heeft.